Uydudan alınan TV yayınlarının izleme noktalarına network/ağ altyapısı üzerinden dağıtımı yapılan merkezi TV sistemlerinin genel adıdır. Birçok yönden avantajları bulunan IPTV sistemleri günümüzde geleneksel sistemlere göre daha çok rağbet görmektedir. Otellerde oldukça yaygın olarak kullanılan IPTV sistemlerinde çanak antenler vasıtasıyla uydulardan alınan yayınlar IP streamer cihazlarıyla mevcut network üzerinden yapılmaktadır. IPTV sistemlerinde sistem merkezine konulan sunucular sayesinde izleme noktalarında interaktif özellikler kullanılabilmektedir.
Geleneksel Analog SMATV yayın dağıtımında RF band kapasitesi sağlıklı olarak en fazla 80 adet TV kanalı altyapıya dağıtılabilirken , QAM ( Dijital Merkezi Uydu Sistemleri) ile seçilen uydu paketine bağlı olmakla beraber yaklaşık 300-400 TV kanalı izleme imkanına erişilebilmektedir.
QAM(Dijital Merkezi Uydu Sistemleri) yayınları dijital formatta yayınlar olup, görüntülerde bozulma veya zayıflama olmamaktadır. Ayrıca yüksek çözünürlüklü HD yayınlar da QAM sistemler ile izlenebilir hale gelmektedir.
Fiber Optik kablo omurga altyapısı üzerinden uzak mesafelerde sorunsuz TV yayın dağıtımı kolaylıkla yapılabilmektedir.
Ayrıca Digitürk, D-Smart ya da Tivibu gibi şifreli platformların yayınları da ilgili platformlar aracılığıyla temin edilen kart/modülleri kullanarak QAM transmodülatörleri ile kolaylıkla çözülüp dağıtılabilmektedir.
SMATV (Satellite Master Antenna TV) ya da Merkezi Uydu Anten Sistemi; çoklu izleme noktalarının bulunduğu otel , hastane , rezidanslar gibi çalışma ve yaşam alanlarında merkezi anten sistemi ile alınan uydu, karasal, analog veya dijital yayınların istenilen tüm TV izleme noktalarına koaksiyel kablo altyapısı üzerinden iletilmesidir.
SMATV(Headend) sistemler yakın zamana kadar analog (PAL) olarak kurulabilmekteyken; TV yayın teknolojisindeki gelişmeler, uydu tv kanallarının ve dijital platformların artışı, yüksek kaliteli HD yayınların ortaya çıkışı ve büyük ekran boyutlarına ulaşılması, mevcut analog SMATV(Headend) sistemini yetersiz kılmıştır. Bu sebeple QAM modülasyon tekniği ile dijital yayın teknolojisini kullanarak yapılan DVB-C (Digital Video Broadcasting Cable) SMATV (Headend) sistemleri yeni bir çözüm haline gelmiştir.
Tüm soru, görüş ve talepleriniz için bize ulaşabilirsiniz.